Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Pretresi na devet lokacija, zaplijenjena droga

0
Radiosarajevo.ba
Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Pretresi na devet lokacija, zaplijenjena droga
Arhiv / Ilustracija

U Sarajevu je jutros vršena velika akcija SIPA-e. Riječ se o operaciji koja je realizirana duži vremenski period, prikupljanjem dokaza o osobama koje su vršile krijumčarenje većih količina teških opojnih droga, na području BiH.

Djelujući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, ekonomski kriminal i korupciju, policijski radnici SIPA-e su na području Sarajeva realizirali pretrese i hapšenja osumnjičenih osoba na ukupno devet lokacija.

Radi se o akciji koja je povezana sa prošlosedmičnim hapšenjem jednog osumnjičenog na području Sarajeva, kada je zaplijenjena veća količina amfetaminskog ulja, koje se koristi u proizvodnji opojnih droga, kao i jednom od najvećih zaplijena opojne droge kokain, u količini od oko 8,2 kilograma, vrhunske čistoće, koji je otkriven i zaplijenjen u vozilu kod naplatnih kućica, na auto-putu Sarajevo-Zenica, prije nekoliko mjeseci.
Vrijednost zaplijenjene opojne droge kokain, na ilegalnom narko-tržištu u BiH iznosi više stotina hiljada KM.

Tužilaštvo BiH je sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inozemstvu, prikupljalo dokaze o pripadnicima organizirane kriminalne grupe, koji su dulji vremenski period, vršili nabavku opojnih droga, uglavnom sa područja Nizozemske, te vršili transport, skrivanje, krijumčarenje, proizvodnju i plasman teških opojnih droga na ilegalnom narko tržištu u BiH.

Nakon hapšenja i izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti privođeni na ispitivanje postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenima.

Tužilaštvo BiH zahvaljuje se svim domaćim i međunardnim institucijama i agencijama, koje su pomogle u uspješnoj realizaciji ove opsežne akcije u borbi protiv krijumčarenja teških opojnih droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije