Mladić bježao od policije na mopedu, cestom bacao drogu

0
Radiosarajevo.ba
Mladić bježao od policije na mopedu, cestom bacao drogu
Foto: Unsplash / Ilustracija

Mladića koji je odbio naredbe policije da zaustavi moped i odbacio gotovo pet kilograma amfetamina, policija sumnjiči da je drogu skrivao i vagao u hotelskoj sobi, a potom je preprodavao na ilegalnom tržištu, izvijestila je u nedjelju zagrebačka policija.

Dvadestpetogodišnjak je predat zatvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom Tužilaštvu, piše Hina.

Osumnjičeni je nabavljao veće količine ulja konoplje i amfetamina koju je potom skrivao i prevozio u mopedu marke Piaggio crne boje pulskih registarskih oznaka te vagao u hotelskoj sobi na području Zagreba. Sumnja se da je potom drogu neovlašteno prodavao na ilegalnom tržištu.

Nadalje, sumnja se i da je sredinom aprila na području Novog Zagreba odbio naredbu policijskih službenika da se zaustavi dok je upravljao mopedom te se dao u bijeg - prvo mopedom, a potom i pješice.

Moped je ostavio na kolniku Aleje pomoraca, a trčeći je odbacio od sebe oko 4832 grama amfetamina spakovanog u više vrećica.

Po nalogu suda obavljena je pretraga stana i hotelske sobe koju osumnjičeni koristi te je pronađena jedna medicinska šprica ispunjena s oko 2.5 ml ulja konoplje te dvije vage s tragovima droge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije