! / Velika policijska akcija u BiH: Troje uhapšenih, pronađena droga i oružje

30. 04. 2021. u 11:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona  uspješno su realizovali tri akcije usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U mjestu Klade, općina Donji Vakuf 29. aprila u 12.40 sati policijski službenici na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili su pretres putničkog motornog vozila marke Fiat Tipo, koje koristi M.D. rođen 1987.godine iz Donjeg Vakufa.

Tom prilikom pronađena je pvc vrećica sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Na osnovu operativnih saznanja do kojih se došlo u prethodnoj akciji, oko 15,45 sati u ulici Tepeđik, općina Travnik, policijski službenici izvršili su pretres kuće i pratećih objekta, kao i putničkog motornog vozila Seat Leon, koje koristi D.K. rođen 1984.godine iz Travnika.

Pretres je izvršen na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina sumnjive materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis i digitalna vaga za precizno mjerenje.

U nastavku aktivnosti oko 18,00 sati u ulici Vajzovića sokak, općina Donji Vakuf, policijski službenici također su izvršili pretres kuće i pratećih objekta, kao i putničkog motornog vozila koje korist M.Z. rođen 1983.godine iz Donjeg Vakufa. Tom prilikom je pronađena određena količina materija za koju se sumnja da su opojne droge cannabis i speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i jedan pištolj call. 7,62 mm marke „Beretta“ sa pripadajućom municijom.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pronađene materije i vatreno oružje sa pripadajućom municijom su oduzeti, a osumnjičeni su uhapšeni i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA