Buran vikend u BiH: Tuča ispred kafića i na parkingu u alkoholoziranom stanju

1
Radiosarajevo.ba
Buran vikend u BiH: Tuča ispred kafića i na parkingu u alkoholoziranom stanju
Arhiva/Ilustracija / MUP RS / Ilustracija

Buran vikend bio je u Banjoj Luci i Кneževu.

Policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka prijavljeno je 6. juna  da je na parking prostoru ugostiteljskog objekta u toku tuča više osoba.

Izlaskom na prijavljenu lokaciju policijski službenici nisu zatekli učesnike u tuči te je utvrđeno da se tuča nastavila ispred drugog ugostiteljskog objekta.

Na mjestu događaja, policijski službenici su zatekli L. P. i D. G. koji su uhapšeni, kao i oštećenog M. V. kome je ljekarska pomoć ukazana u službi hitne medicinske pomoći, a potom i u UКC RS.

Osobe L. P. i D. G. su podvrgnuti ispitivanju prisustva alkohola u organizmu gdje je tom prilikom utvrđeno da su isti pod uticajem alkohola.

Naknadno, u službene prostorije, su pristupili S. Z. koji je prijavio da je napadnut od strane više osoba koji su mu zadali više udaraca po glavi i tijelu, kao i B. L. koji je prijavio da je takođe napadnut od strane iste grupe oosba, koji su mu udarajući prvo po vozilu, oštetili vjetrobransko staklo a nakon što je izašao iz vozila zadali mu više udaraca po glavi i tijelu.

Operativnim radom, policijski službenici su pronašli i uhapsili A. O., M. M. i
D. D.

O događaju je obaviješten dežurni Okružni tužilac, OJT Banja Luka, koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo "Nasilničko ponašanje", te naložio da se preduzmu sve radnje u cilju dokumentovanja i kompletiranja predmeta, a potom dostavi Izvještaj o počinjenom
krivičnom djelu.

Policijskim službenicima Policijske stanice Кneževo 6. juna prijavljeno je da je u toku tuča između dvije osobe.

Na licu mjesta je zatečen A. V. koji je izjavio da mu je Ž. К. prišao, uhvatio ga za garderobu, privukao sebi i zatvorenom pesnicom udario u glavu, usljed čijeg udarca je pao na tlo, a Ž. К. se trčeći udaljio u nepoznatom pravcu.

S.M., policijski službenik, koji nije bio na dužnosti je nedaleko od mjesta događaja, zadržao Ž. К. do dolaska patrole policije.

Nakon utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu utvrđeno je da je Ž. К. pod uticajem alkohola, te je uhapšen i sproveden u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode.

Istog dana, Ž. К. je, dok se nalazio u prostorijama za zadržavanje lica lišenih slobode, fizičkom snagom oštetio vrata i okvir vrata prostorije za zadržavanje.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je događaje kvalifikovao kao krivična djela "Tjelesna povreda" i "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari" te naložio preduzimanje svih radnji u cilju dokumentovanja navedenih krivičnih djela te da se Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima dostavi u redovnoj proceduri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije