U Maglaju ponovo pronađen veći zasad indijske konoplje

1
Radiosarajevo.ba
U Maglaju ponovo pronađen veći zasad indijske konoplje

U nastavku planiranih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju zluopotrebe opojnih droga na području općine Maglaj, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su jučer na teško pristupačnom lokalitetu riječnog korita u mjestu Liješnica, pronašli veći zasad stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje.

O svemu navedenom upoznat je dežurni kantonalni tužilac dok je uviđaj na licu mjesta izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a ZDK.

Prilikom vršenja uviđajnih radnji pronađena je veća količina stabljika, visine od 30 do 340 cm, koje su fotografisane i izuzete sa lica mjesta. Pronađeni biljni materijal će biti dostavljen Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ radi vršenja potrebnih vještačenja.

Još jedna uspješna akcija bh. policije: Uhapšen muškarac koji je sadio indijsku konoplju

Još jedna uspješna akcija bh. policije: Uhapšen muškarac koji je sadio indijsku konoplju

Također, sa lica mjesta su izuzeti i određeni tragovi koji se mogu dovesti u vezu sa licima koja je zasadila sporne biljke te će isti biti predmetom vještačenja. Službenici Policijske stanice Maglaj nastavljaju sa prikupljanjem operativnih saznanja u cilju otkrivanja i procesuiranja lica koja izvršila sporni zasad i bila uključena u proces proizvodnje i uzgoja opojne droge i time počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije