Od Dobojlije oduzeta indijska konoplja i ostaci amfetamina

Fena
Od Dobojlije oduzeta indijska konoplja i ostaci amfetamina
FOTO: Arhiv / Ilustracija
Policija u Doboju dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv S.N. sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Tokom pretresa kuće, koju kao član porodičnog domaćinstva koristi S.N., oduzeto je 14 stabljika indijske konoplje visine od 6 do 12 cm, koje je prijavljeni zasadio i uzgojio u unutrašnjosti kuće.

Prilikom pretresa pronađen je i oduzet pribor i oprema za pripremu, pakovanje i uživanje opojne droge: staklena bočica tzv. "nargila" sa ostacima marihuane, svinuti papir sa ostacima amfetamina, dva nosača SIM kartica sa ostacima amfetamina, dvije plastične vrećice sa ostacima amfetamina, jedna plastična vrećica u kojoj su se nalazile dvije medicinske tablete i metalni predmet valjkastog oblika ručne izrade koji služi za usitnjavanje i drobljenje opojnih droga sa otvorom za konzumiranje.

Nad S.N. je izvršena kriminalistička obrada, a po dokumentovanju krivičnog djela u redovnoj proceduri dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije