Tuzlanskim policajcima po dvije i po godine zatvora: Uzimali novac od vozača

0
Radiosarajevo.ba
Tuzlanskim policajcima po dvije i po godine zatvora: Uzimali novac od vozača
Foto: MUP TK / MUP TK / Ilustracija

Općinski sud u Tuzli donio je osuđujuću presudu u krivičnom postupku protiv Enisa Tučića i Slađana Iličića.

"Tučić i Iličić su prooglašeni krivim, jer su radeći kao službene osobe pripadnici MUP TK-a, Policijske stanice Centar Tuzla, sa ovlaštenjima vršenja poslova i zadataka kontrole učesnika u saobraćaju na putu, svjesnim prekoračenjem granica svojih službenih ovlaštenja u periodu od 5. novembra 2018.godine do 4. januara 2019.godine, postupali suprotno nalozima i instrukcijama o postupanju policijskih službenika u oblasti bezbijednosti saobraćaja i počinili produžena krivična djela - Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, Primanje dara ili drugih oblika koristi i Krivotvorenje službene isprave", saopćeno je na zvaničnoj web-stranici Općinskog suda u Tuzli.

Sud je Enisa Tučića i Slađana Iličića za počinjena krivična djela osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci.

Obilježavanje godišnjice tragedije u "Ribnikaru": Roditelji upalili svijeće, oglasile se sirene

Obilježavanje godišnjice tragedije u "Ribnikaru": Roditelji upalili svijeće, oglasile se sirene

"Izrečena im je sigurnosna mjera - zabrana vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti službene osobe – policijskih službenika u MUP TK-a, kao i svim drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini u trajanju od 5 (pet) godina, računajući od dana pravosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove sigurnosne mjere. Presudom je određeno i da se oduzme krivičnim djelom stečena imovinska korist od 320 KM i 10 eura", navedeno je u saopćenju.

Podsjetimo, policajci su novac uzimali od vozača.

Inače, radi se o prvostepenoj presudi koja nije pravosnažna i na koju stranke i branioci imaju pravo žalbe u roku od 15 dana od dana prijema presude.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije