Optuženi da su seksualno zlostavljali maloljetnika: Uhapšeni Banjalučanin i Sarajka

1
Radiosarajevo.ba
Optuženi da su seksualno zlostavljali maloljetnika: Uhapšeni Banjalučanin i Sarajka
Foto: Nezavisne / MUP RS (Ilustracija)

Policijski službenik Z.P. iz Banjaluke te žena E.V. iz Sarajeva uhapšeni su zbog seksualne zloupotrebe maloljetne osobe i navođenja na prostituciju.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banja Luka terete ih da su počinili krivična djela protiv polnog integriteta na štetu maloljetnog lica.

"Nakon završene kriminalističke obrade E.V. i Z.P su predati u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Protiv E.V. podnesen je izvještaj o krivičnom djelu navođenje djeteta na prostituciju, dok je protiv Z.P. podnesen izvještaj o krivičnom djelu polna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina.

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

Imajući u vidu da je Z.P. policijski službenik, isti će biti suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS i protiv njega će biti pokrenut unutrašnji postupak-navodi se u saopštenju."

Dodaje se da su u okviru istrage na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjoj Luci i saglasnost tužioca na više lokacija u Banjoj Luci pretresene stambene i druge prostorije koje koriste lica lišena slobode.

"Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS ostaje privrženo i dosljedno u otkrivanju svih kriminalnih radnji, pa i u svojim redovima, piše Glas Srpske

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije