Pretresi u Tuzlanskom kantonu: Oduzeti puška, revolver, droga...

2
Radiosarajevo.ba
Pretresi u Tuzlanskom kantonu: Oduzeti puška, revolver, droga...
Foto: MUP TK / Oduzeti puška i revolver

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, radeći na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom droga, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih sredstava, te drugih krivičnih dijela i prekršaja, izvršili su više pretresa.

Policajci u pretresima, koji su obavljeni u periodu od 18. do 20. jula, "češljali" u Tuzli, Kalesiji, Živinicama, Gradačcu i Gračanici.

Na radaru istražitelja bili su stambeni objekti, vozila i osobe.

U žestokom sudaru povrijeđene dvije osobe: Objavljen identitet oba vozača

U žestokom sudaru povrijeđene dvije osobe: Objavljen identitet oba vozača

Prilikom pretresanja oduzeti su puška M 48, kalibra 7,9 milimetara, pištolj CZ Magnum 357, pištolj Zastava i 13 metaka kalibra 6,53 milimetara.

Također, zaplijenjeni su vazdušna puška, tri PVC pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu, dva komada smeđe materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, tri digitalne vage za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

"O rezultatima izvršenih pretresanja, obaviješteni su postupajući tužitelji Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, kao i nadležni sudovi, a rad na dokumentovanju krivičnih djela bit će nastavljen i u narednom periodu, o čemu će u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljeni odgovarajući Izvještaji", saopćeno je iz MUP-a TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije