Drama na Ilidži: 26-godišnjak pucao iz automatske puške - policija pronašla oružje, municiju, drogu

2
Radiosarajevo.ba
Drama na Ilidži: 26-godišnjak pucao iz automatske puške - policija pronašla oružje, municiju, drogu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / MUP KS / Ilustracija

U utorak u 15:30 sati u ulici Dobrinjska, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža uhapsili su H.Š., rođen 1997. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Izazivanje opće opasnosti, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

"Osumjičeni je oko 15:00 sati u pomenutoj ulici ispalio u zrak jedan hitac iz automatske puške kojom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, niti materijalne štete. Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće koju 26-godišnjak koristi na području općine Ilidža, gdje je pronađeno i oduzeto:

- automatska puška,

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

- dva okvira sa 56 metaka,

- 28 paketića (cca 700 grama) suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

- cca 150 grama materije koja asocira na opojnu drogu speed, te drugi prdmeti od interesa.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 26-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije