Tužilaštvo HNK: Uključili smo se u slučaj prijema zaraženog pacijenta u SKB Mostar

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo HNK: Uključili smo se u slučaj prijema zaraženog pacijenta u SKB Mostar
Foto: AA / Mostar

Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona formiralo je kazneni predmet povodom slučaja koji se desio dana 16. i 17. marta, u vezi prijema pacijenata u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, od kojih se za jednog ispostavilo da je bio inficiran koronavirusom.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"U cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica, te postojanja eventualne kaznene odgovornosti za neko od kaznenih dijela protiv zdravlja ljudi, kako od strane pacijenata, a tako i od ljekara koji je sudjelovao u njihovom prijemu u SKB Mostar, tužiteljstvo će putem Naredbi suda izuzeti svu potrebnu medicinsku dokumentaciju, snimke nadzornih kamera u SKB Mostar, kao i drugu potrebnu dokumentaciju, a kada se stvore zdravstveni uvjeti za to obavit će se i saslušanje određenih svjedoka, kao i druge istražne radnje za kojima se ukaže potreba.

Apeliramo na sve građane, institucije i javne medicinske ustanove da se u novonastaloj situaciji pridržavaju uputa kriznih stožera koji su formirani na područjima županija, Federacije BiH i BiH, kako bi se suzbilo širenje i prenošenje virusa korona, pa tako i nastale pandemije", navode iz Tužilaštva HNK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije