Tužilaštvu KS-a predati Esed Radeljaš i još tri osobe

N. K.
Tužilaštvu KS-a predati Esed Radeljaš i još tri osobe
Esed Radeljaš i još tri osobe uhapšene u akciji "Blok" predati su rano jutros Tužilaštvu KS-a.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a, te istaknula da će Radeljaš i ostali u prostorijama Tužilaštva biti zadržani 24 sata, a nakon što ih sasluša postupajući tužilac, odlučit će se o daljnjim mjerama.

Esed Radeljaš osumnjičen je za krivična djela ovjeravanje neistinitog sadržaja, poticanje na zloupotrebu položaja, davanje dara i drugih oblika koristi te pranje novca. Počinjenjem ovih krivičnih djela Esed Radeljaš pribavio je sebi i drugima protupravnu imovinsku korist od oko milion maraka.

Podsjećamo, u akciji kodnog naziva "Blok" jučer je uhapšen bivši zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Esed Radeljaš, s još tri osobe koje se terete za ova djela. Akcija je provedena prema nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a slobode su, ovom prilikom, lišeni već pomenuti Radeljaš, te Jasmina Horo, Nedžad Kapetanović i Jusuf Čaušević.

Ostale tri osumnjičene osobe Radeljašu su omogućile da kroz upravni postupak nezakonito stekne novac i imovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije