Akcija "Blok": Pročitajte zašto je uhapšen Esed Radeljaš

E. H.
Akcija "Blok": Pročitajte zašto je uhapšen Esed Radeljaš
SIPA / Ilustracija
Nakon što je jutros Tužilaštvo Kantona Sarajevo potvrdilo da je, prema njihovom nalogu, uhapšen Esed Radeljaš, bivši zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, stigli su novi detalji ove akcije.

Ovog puta Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), koja je jutros provodila ovu akciju u saradnji sa službenicima Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona, saopćila je kako su izvršeni pretresi na šest lokacija i kako su uhapšene četiri osobe u okviru akcije koja nosi kodni naziv "Blok".

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno iz SIPA-e, u ovoj akciji je uhapšen Esed Radeljaš, s još tri osobe, a zbog postojanje osnova sumnje da su počinile krivična djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja u vezi s krivičnim djelom pranja novca i davanja dara i drugih oblika koristi.

Ove osobe će, nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e biti predate nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu na dalje postupanje, stoji u saopćenju.

Podsjećamo, Esed Radeljaš je bivši ministar u Bosansko-podrinjskom kantonu i predsjednik Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a, a na nedavno održanim lokalnim izborima bio je kandidat za načelnika Općine Foča u Federaciji BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije