Pročitajte detalje sinoćnjeg ubistva i hapšenja na Ilidži

Radiosarajevo.ba
Pročitajte detalje sinoćnjeg ubistva i hapšenja na Ilidži
Radiosarajevo.ba / Arhiva
Nakon što je sinoć počinjeno ubistvo na Ilidži, zbog čega su uhapšene dvije osobe, Ministarstvo za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo jutros je objavilo detalje ovog ubistva, hapšenja i uviđaja koji je obavljen sinoć.

Kako stoji u njihovom izvještaju u utorak, 8. novembra, oko 22.15 sati u ulici Butmirska cesta na području općine Ilidža policijski službenici su reagirali nakon što su primijetili dva nepoznata lica u blizini jednog putničkog motornog vozila.

Zbog sumnje da pripremaju počinjenje krivičnog djela, ova sumnjiva lica su pronađena u ulici Izeta Čomore, također u općini Ilidža, te je nakon identifikacije utvrđeno da je riječ o osobama inicijala K.S. (1997) i O.M. (1977.), obojica nastanjena u Hadžićima. Također, provjerom registarskih oznaka ustanovljeno je da nijedan od njih nije vlasnik vozila pored kojeg su stajali, nego da je vozilo vlasništvo osobe P.N. iz Sarajeva.

Vrlo skoro obavljeni su intervjui s dva sumnjiva lica i tom prilikom lice K.S. je izjavilo da su se ustvari oni nalazili u kući vlasnika vozila, s kojim su imali sukob, te da je tom prilikom došlo do fizičkog obračuna između njih, nakon čega su od P.N. otuđili ključeve i vozilo.

Policijski službenici su kasnije u jednoj kući u ulici Plavi put pronašli osobu P.N. (1952.), koja je ležala na podu jedne sobe u nesvjesnom stanju. Ljekari koji su prisustvovali policijskom uviđaju konstatirali su smrt ove osobe, a potom su uviđaj obavili i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a KS-a i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Po završetku uviđaja tijelo preminulog prebačeno je u prosekturu Bare, gdje će, prema nalogu tužioca, biti obavljena obdukcija.

Osobe K.S. i O.M, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo, uhapšene su, a policijski službenici i dalje nastavljaju s istragom u ovom slučaju, saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije