Na Otoci i Malti gorjeli automobili: Jedan zapaljen najvjerovatnije tokom vožnje

E. H.
Na Otoci i Malti gorjeli automobili: Jedan zapaljen najvjerovatnije tokom vožnje
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros oko 7 sati i 50 minuta u sarajevskom naselju Otoka došlo je do veće nesreće, tokom koje je zapaljeno jedno vozilo.

Pod još nerazjašnjenim okolnostima jedan automobil se zapalio na pješačkom prijelazu u ulici Gradačačka, najvjerovatnije tokom vožnje, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba u Operativnom centru MUP-a KS-a, a na fotografijama s mjesta nesreće vidljivo je da je automobil izgorio u potpunosti i da je pričinjena značajna materijalna šteta.

Ipak, iz MUP-a KS-a su nam potvrdili da, na svu sreću, nije bilo povrijeđenih u ovoj nesreći.

Požar su stavili pod kontrolu, a zatim i ugasili pripadnici Profesionalnih vatrogasnih jedinica u Sarajevu, no i dalje je u toku uviđaj, zbog čega se saobraćaj u ovoj ulici odvija otežano.

Također, zbog ovog slučaja jutros je na trolejbuskoj liniji Otoka obustavljen saobraćaj, te se očekuje njegova brza normalizacija i ponovo uspostavljanje, kazali su za Radiosarajevo.ba iz GRAS-a.

Nešto ranije tokom noći još jedno vozilo gorjelo je na području Kantona Sarajevo. Ovog puta požar se dogodio u sarajevskom naselju Malta oko 2.30 sati iza ponoći, ali ni u tom slučaju nije bilo povrijeđenih osoba, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra MUP-a KS-a.

Pripadnici MUP-a KS-a obavili su uviđaj, nakon što je požar ugašen, a detalji će biti poznati uskoro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije