Tužilaštvo traži još dva mjeseca pritvora za vijećnika Hasana Hodžića

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo traži još dva mjeseca pritvora za vijećnika Hasana Hodžića
FOTO: Facebook / Hasan Hodžić

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo predložio je Općinskom sudu produženje pritvora Hasanu Hodžiću Ćasi za još dva mjeseca.

Podsjetimo, vijećnik Općne Novi Grad Hodžić je osumnjičenom za primanje dara i drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

"Na teret mu se stavlja da je stranom investitoru obećao izmjenu Regulacionog plana kako bi se mogla izvoditi gradnja hotela te da je za to tražio 100.000 KM. Produženje pritvora predloženo je zbog opasnosti da bi osumnjičenom boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja", kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Hodžić se, naime, tereti da je prošle godine zahtijevao i primio dar u vidu laptopa, mobitela i skupocjenih parfema, a zatim tražio 100.000 KM od stranog investitora kako bi putem vijećnika Općine Novi Grad ishodovao odluku o izmjeni Regulacionog plana ove općine za izgradnju objekta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije