Hasanu Hodžiću određen jednomjesečni pritvor

Radiosarajevo.ba
Hasanu Hodžiću određen jednomjesečni pritvor
FOTO: Facebook / Hasan Hodžić

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Opcinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor osumnjicenom Hasanu Hodžiću.

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljana krivičnog djela.

Podsjetimo, općinski vijećnik iz Novog Grada osumnjičen je za krivično djelo primanje dara i drugog oblika koristi.

On se sumnjiči da je u protekloj godini zaprimio dar u vidu laptopa, mobitela i skupocijenih parfema a potom tražio novac u iznosu od 100.000 konvertibilnih maraka od strane investitora, kako bi putem vijećnika Općine Novi Grad ishodovao odluku o izmjeni regulacionog plana na području ove općine, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Podsjetimo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) upali su u Općinu Novi Grad Sarajevo, u okviru akcije "Hotel".

"Akcija se provodi po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i Općinskog suda Sarajevo. Više detalja bit će poznato naknadno", kazao je ranije Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e.

Prema našim informacijama, pripadnici SIPA-e izvršili su pregled nekih kancelariji u zgradi Općine Novi Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije