Oglasili se iz SIPA-e o hapšenju općinskog vijećnika u Novom Gradu

Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz SIPA-e o hapšenju općinskog vijećnika u Novom Gradu
Radiosarajevo.ba / Općina Novi Grad

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su  na području Kantona Sarajevo realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Hotel“.

Kako je saopćeno, uhapšena je jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo "Primanje dara i drugih oblika koristi”. 

"Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su po nalogu Opštinskog suda u Sarajevu, pretresli stambeni objekat i motorno vozilo koje koristi osumnjičeno lice i tom prilkom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode će u zakonskom roku biti  predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", saopćeno je iz SIPA-e.

Pripadnici SIPA-e izvršili su pretres određenih kancelariji u zgradi Općine Novi Grad Sarajevo.

Prema našim informacijama, radi se o općinskom vijećniku Hasanu Hodžiću, koji se sumnjiči za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi. 

Hodžić je inače član Stranke za BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije