KS / Šta je otkrila istraga o vijećniku iz Sarajeva: Tražio od parfema do 100 hiljada KM

16. 06. 2020. u 10:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 292

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) predali su u nadležnost tužilaštva Kantona Sarajevo Hasana Hodžića osumnjičenog za krivično djelo primanje dara i drugog oblika koristi. 

Bit će zadržan 24 sata i nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac odlulčit će o daljnim mjerama.

On se sumnjiči da je u protekloj godini zaprimio dar u vidu laptopa, mobitela i skupocijenih parfema a potom tražio novac u iznosu od 100 hiljada konvertibilnih maraka od strane investitora, kako bi putem vijećnika Općine Novi Grad ishodovao odluku o izmjeni regulacionog plana na području ove općine, saopćeno je iz Tužilaštva KS. 

Podsjetimo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) upali su jučer u Općinu Novi Grad Sarajevo, u okviru akcije "Hotel".

"Akcija se provodi po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i Općinskog suda Sarajevo. Više detalja bit će poznato naknadno", kazao je ranije Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e.

Prema našim informacijama, pripadnici SIPA-e izvršili su pregled nekih kancelariji u zgradi Općine Novi Grad. Riječ je o općinskom vijećniku Hasanu Hodžiću, koji se sumnjiči za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA