Tužilaštvo BiH objavilo imena: Policija u vozilu otkrila 40 kilograma marihuane - evo ko je uhapšen

1
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH objavilo imena: Policija u vozilu otkrila 40 kilograma marihuane - evo ko je uhapšen
Foto: Mup RS / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine, nakon saslušanja osumnjičenih, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Miodraga Vukoju (1997) i Nebojšu Mrdića (1993) iz Trebinja, državljane BiH.

Mjera pritvora je predložena iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačka b) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike.

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiče se za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. Krivičnog zakona BiH.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Navedeni osumnjičeni uhapšeni su prilikom kontrole putničkog motornog vozila u graničnom području opštine Trebinje, a detaljnim pregledom vozila u prtljažnom prostoru pronađeno je i privremeno oduzeto 40 kilograma opojne droge "marihuana - skunk".

Zaplijena je izvršena od strane službenika Granične policije BiH u saradnji sa MUP-om RS. Tužilaštvo BiH, kako su saopćili jutros, nastavlja intenzivan rad na predmetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije