Detalji velike akcije banjalučke policije: Uhapšeno pet članova porodice

0
Radiosarajevo.ba
Detalji velike akcije banjalučke policije: Uhapšeno pet članova porodice
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / MUP RS

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka i Jedinice žandarmerije danas su uhapsili Banjalučanina S.T. za kojim je raspisana centralna potjernica za četiri krivična djela, te članove njegove porodice T.T., T.T., O.T. i B.T. koje, takođe, terete za više krivičnih djela.

Aktivnosti su izvedene pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a na osnovu naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci.

"S.T. iz Banja Luke, lišen je slobode, jer je za istim raspisana centralna potjernica od strane Osnovnog suda u Banjoj Luci, zbog počinjenog krivičnog djela proganjanje, te zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela ugrožavanje sigurnosti, oštećenje I oduzimanje tuđe stvari, lažno prijavljivanje krivičnog djela i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela, lažno prijavljivanje krivičnog djela i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija lišena su slobode lica T.T., T.T., O.T. i B.T. svi iz Banja Luke", navode iz policije.

Dodaju da su u pretresu stana u Banjoj Luci, koji koriste osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Velika akcija policije u Banjoj Luci, uhapšeno više osoba

Velika akcija policije u Banjoj Luci, uhapšeno više osoba

"U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a o lišenju slobode lica S.T. obaviješten je Okružni centar Sudske policije Banja Luka", navode iz policije.

Kako nezvanično saznaje portal Nezavisne, u pitanju su supružnici, njihove dvije kćerke i sin kojeg terete za proganjanje bivše djevojke, a koji se nije odazivao na poziv suda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije