Akcija SIPA-e: Uhapšena jedna osoba u vezi s Rankom Debevecom i Osmanom Mehmedagićem

0
Radiosarajevo.ba
Akcija SIPA-e: Uhapšena jedna osoba u vezi s Rankom Debevecom i Osmanom Mehmedagićem
Foto: SIPA / SIPA / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su jučer (13.02.2024. godine) u nastavku operativne akcije 'Kodeks' na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva realizovali pretrese stanova i drugih prostorija i pokretnih stvari na šest lokacija, kojom prilikom su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. 

Slobode je lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo 'Lažno predstavljanje' propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine kao i krivično djelo iz člana 29. Zakona o ravnopravnosti polova Bosne i Hercegovine.

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine. 

Ne znate šta jesti navečer? Evo nekoliko namirnica koje nutricionisti predlažu

Ne znate šta jesti navečer? Evo nekoliko namirnica koje nutricionisti predlažu

Pretresi su realizovani na osnovu naloga Suda Bosne i Hercegovina i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Federalne uprave policije. 

Aktivnosti u predmetu 'Kodeks' su provedene protiv suspendovanog predsjednika Suda Bosne i Hercegovine Ranka Debeveca i bivšeg direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića, a u okviru proširenja istrage na više događaja sa sumnjom na koruptivne akivnosti kao i druge nezakonitosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije