SIPA ponovo pretresla kuću Ranka Debeveca: U sve uvezan i Zdravko Mamić?

2
Radiosarajevo.ba
SIPA ponovo pretresla kuću Ranka Debeveca: U sve uvezan i Zdravko Mamić?
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Privođenje Ranka Debeveca

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ponovo su sinoć, 13. decembra, pretresli kuću bivšeg predsjednika Suda Bosne i Hercegovine Ranka Debeveca.

Kako piše portal Istraga, pripadnici SIPA-e su kuću Ranka Debeveca pretresali zbog dva slučaja, a jedan od njih je povezan i sa Zdravkom Mamićem, koji se nalazi u Bosni i Hercegovini zbog presude koju je dobio u Hrvatskoj. 

Navodi se da je Debevec pogodovao porodici Mamić glede odluka Suda BiH koje su se odnosile na postupke izručenja Zdravka Mamića u Hrvatsku, kao i deblokada računa na kojima se nalazilo nekoliko miliona KM, a čiji je vlasnik bio Mamićev sin.

Premijer liga BiH: Željezničar ima priliku osigurati opstanak, susret u direktnom TV prijenosu

Premijer liga BiH: Željezničar ima priliku osigurati opstanak, susret u direktnom TV prijenosu

Prema pisanju Istrage, drugi slučaj se odnosi na postupak vođen pred Upravnim odjeljenjem Suda BiH i u pitanju je kompanija Kramar iz Ljubuškog.

Mamić je, sumnja dalje Tužilaštvo, odlučio pokloniti sat Ranku Debevecu (vrijednost 15 hiljada eura), posrednik prilikom predaje sata bio je biznismen Ljiljanko Palac. Upravo su ovaj sat pripadnici SIPA-e večeras tražili u stanu Ranka Debeveca, ali ga nisu pronašli.

Podsjetimo, Ranko Debevec i bivši generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osman Mehmedagić se od 18. decembra nalaze u pritvoru. Sumnjiči se da su nezakonito izdavali naredbe za prisluškivanje telefona. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije