Policija u akciji: Počela hapšenja za uništavanje reklama na GRAS-ovim vozilima

2
Radiosarajevo.ba
Policija u akciji: Počela hapšenja za uništavanje reklama na GRAS-ovim vozilima
Foto: Info Media Group / Policija u krugu preduzeća GRAS

Preduzeće GRAS svakodnevno se suočava s različitim oblicima uništavanja svojih vozila, a u posljednje vrijeme posebno je izraženo vandaliziranje oslikanih reklama na tramvajima i trolejbusima.

Ovaj oblik vandalizma stvara niz problema za preduzeće. Sarajevska policija je sinoć izvršila privođenje nekoliko osoba osumnjičenih za ovakve incidente i trenutno radi na utvrđivanju njihovih identiteta, kako je saopšteno iz Info Media Group.

Nepoznate osobe su prethodno, preko reklama na vozilima gradskog prijevoza, ispisivale grafite, nanoseći značajnu materijalnu i reputacijsku štetu, kako preduzeću GRAS, tako i kompaniji Info Media Group, koja vrši zakup prostora za plasiranje reklamnih poruka na vozilima.

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Policijski organi intenzivno rade na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela, provode privođenja i saslušavanja osumnjičenih. Osobe koje se utvrde kao počinitelji štete na vozilima GRAS-a bit će podložne visokim novčanim kaznama, ali i zatvorskim sankcijama.

Kompanija Info Media Group b i namjernog uništavanja javne imovine, ističući da osim materijalne štete, ovi incidenti dovode u pitanje redovno odvijanje javnog gradskog saobraćaja, nanoseći financijske posljedice oglašivačima koji su zakupili ove javne prostore.

Info Media Group naglašava da redovno izmiruje sve svoje poreze i obaveze na vrijeme te apeluje svim građanima da se odgovorno odnose prema vozilima javnog
gradskog prevoza i ne oštećuju vozila koja predstavljaju javno dobro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije