Suđenje za prostituciju u Sarajevu: Recepcionerka otkrila detalje

Radiosarajevo.ba
Suđenje za prostituciju u Sarajevu: Recepcionerka otkrila detalje
Arhiv / Samir Kurtović
Na Kantonalnom sudu Sarajevo ove je sedmice nastavljeno suđenje optuženima za navođenje na prostituciju u Sarajevu.

U slučaju protiv Samira Kurtovića, za kojeg je svojevremeno rečeno da je novac od prostitucije ulagao u kurbane, ove je sedmice svjedočila Arijana Pamuk, koja je od 2006. do 2012. radila kao recepcionerka u hotelu Imzit.

Ona je potvrdila da je optuženi Kurtović dovodio djevojke u taj hotel te je on za njih plaćao iznajmljivanje soba, i to prilično nedefiniranu uslugu nazvanu „dnevni boravak“. Kurtović je u hotel počeo dolaziti 2009.

Prema njenim riječima, piše Večernji, djevojke koje bi Kurtović doveo s muškarcima bi u sobi ostajale par sati. Otkrila je kako se gosti koji koriste uslugu „dnevni boravak“, ne prijavljuju i od njih se ne uzima lična dokumentacija. Cijena dnevnog boravka je od 30 do 40 KM.

Kada su svjedokinju pitali da li je znala što se događa u tim situacijama, odgovorila je da je „pretpostavljala“.

Dodala je kako je Kurtović dolazio samo tokom noćne smjene, koja počinje oko 19 sati naveče i traje do 7 sati ujutro.

Osim Kurtovića, optužnicom su obuhvaćeni i Nemanja Janković te Omer Nargalić, dok je postupak u odnosu na Melisu Šehović izdvojen.

Kurtović se tereti da je od 2004. pa do 2015. organizirao prostituciju na području KS i na taj način stekao korist od 1.793.000 KM. Janković, koji je inače bio zaposlen u PU Ilidža, optužen je da iako je znao čime se Kurtović bavi, nije ga prijavo nadležnima, piše Faktor, nego je čak koristio usluge njegovih djevojaka. Nargalić se tereti za držanje oružja.

Na posljednjem ročištu u jednom momentu se optuženi Kurtović pobunio i kazao da nije u stanju pratiti suđenje jer mu curi rana koja mu nije zarasla uprskos činjenici da je operirao crijeva prije dvadeset dana. „Ja štrajkujem glađu već 20 dana, rana mi stalno curi, a vi nikako da date saglasnost da idem u bolnicu“, kazao je Kurtović obraćajući se predsjedavajućoj Vijeća Roziti Šimić. Ona je kazala da je u jutarnjim satima data saglasnost kako bi optuženi mogao dobiti svu potrebnu medicinsku njegu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije