Prostitucija u Sarajevu: Najčešći klijenti Arapi i Turci, cijena usluga oko 200 KM

Radiosarajevo.ba
Prostitucija u Sarajevu: Najčešći klijenti Arapi i Turci, cijena usluga oko 200 KM

Državna Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) jutros je u Sarajevu provela akciju Lipstick, s ciljem hapšenja osoba odgovornih za navođenje na prostituciju i pranje novca.

Prema informacijama iz SIPA-e, od jutros je više žena saslušano u svojstvu svjedoka.

Navodno, klijenti sarajevskih prostitutki uglavnom su bili strani državljani, najčešće arapskog i turskog porijekla.

Cijena seksualnih usluga iznosila je oko 200 KM.

SIPA-ini službenici jutros su u akciji uhapsili tri osobe: S.K. (1984), O.N. (1978) i M.Š. (1989) pod sumnjom da su odgovorni za organizirani kriminal, navođenje na prostituciju i pranje novca.

Osobe se sumnjiče da su organizirale pružanje seksualnih usluga na području Kantona Sarajevo (i šire), tako što su ostvarivali kontakte s korisnicima i posredovali u dogovorima, a zatim su na dogovoreno mjesto prevozili osobe koje su pružale seksualne usluge i dolazili po njih.

Prvoosumnjičeni je za navedene usluge naplaćivao 50 posto od dogovorenog iznosa, čime je stekao znatnu protupravnu imovinsku korist.

Tokom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to: mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos, dva komada vatrenog oružja s municijom i drugi predmeti.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju, nakon čega će, uz izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, biti predate na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije