... / Stradao Nezir Kaimović, zaposlenik Elektroprivrede BiH

15. 12. 2021. u 10:28:00 Fena

Shares: 0

Nezir Kaimović, elektromonter JP Elektroprivreda BiH - Podružnica „Elektrodistribucija“ Zenica, tragično je stradao 14. decembra prilikom obavljanja radova na uklanjanju kvara na 10 kV dalekovodu Kruščica-Ilidža, lokalitet izvorište Ilidža, općina Vitez.

Jedan član elektromonterske ekipe lakše je povrijeđen.

Iz Elektroprivrede BiH je saopćeno da je Kaimović smrtno stradao u pokušaju uklanjanja stabla koje se pod pritiskom snijega obrušilo na mrežu i izazvalo prekid napajanja.

Radovi na otklanjanju kvara na dalekovodu vršeni su u otežanim uslovima na terenu nepristupačnom zbog velikih nanosa snijega.

U saopćenju se navodi da su uviđaj na mjestu nesreće obavili službenici Policijske uprave Travnik i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Nezir Kaimović, rođen 1967. godine u Travniku, u Podružnici 'Elektrodistribucija' Zenica - Služba za priključenja Travnik, radio je od 1989. godine na poslovima vkv elektromontera. Živio je u rodnom gradu sa suprugom i četvoro djece.

"Proteklih dana elektromonterske ekipe JP Elektroprivreda BiH intenzivno su radile na otklanjanju kvarova na nadzemnoj visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži koje su izazvali teret vlažnog snijega i jak vjetar lomeći stabla i rušeći stubove nadzemne mreže što je izazvalo prekide u snabdijevanju električnom energijom.

Zbog vremenskih neprilika, pristup elektromonterskih ekipa mjestima kvara bio je otežan", navodi se u saopćenju Elektroprivrede BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)