Umro prim.dr. Ahmet Mahmutović, poznati bugojanski ljekar

1
Radiosarajevo.ba
Umro prim.dr. Ahmet Mahmutović, poznati bugojanski ljekar
Foto: Facebook / Velika tuga u Bugojnu

Poznati bugojanski ljekar, prim. dr. Ahmet Mahmutović, specijalista pneumoftiziologije, umro je danas u 69. godini, potvrdili su članovi porodice.

Dženaza-namaz i ukop bit će obavljeni sutra na mezarju Hendek u Bogojnu, iza ikindije-namaza (14.15).

"S tugom u srcu primili smo vijest da nas je danas zauvijek napustio naš cijenjeni kolega i prijatelj, prim.dr. Ahmet Mahmutović, specijalista pneumoftiziologije. S najvećim poštovanjem, čuvat ćemo uspomenu na velikog stručnjaka i humanistu, intelektualca, saradnika i našeg prijatelja, čija je uloga u radu naše ustanove, i općenito u oblasti bugojanskog i bh zdravstva, bila nemjerljiva. Neka mu je vječni rahmet", saopćeno je iz JU Dom zdravlja Bugojno.

Vučić poražen: Tražio saveznike u UN-u da 'sruši' rezoluciju o genocidu, pa priznao da nije uspio

Vučić poražen: Tražio saveznike u UN-u da 'sruši' rezoluciju o genocidu, pa priznao da nije uspio

Uz izraze žalosti, povodom tužne vijesti oglasili su se i iz Opće bolnice Bugojno.

Velika tuga u Bugojnu - undefined

Foto: Facebook: Velika tuga u Bugojnu

"Danas nas je napustio još jedan naš uvaženi doktor i kolega - prim.dr. Ahmet Mahmutović. S tugom se opraštamo od našeg dugogodišnjeg kolege i prijatelja, čovjeka koji je nadasve bio čovjek, a onda sve drugo. Cijenjeni doktore, nedostajat će svima vaše dragocijeno iskustvo i znanje, koje ste godinama s velikim profesionaliznom primjenjivali u svom radu. Nikad vas nećemo zaboraviti", naveli su iz Javne ustanove "Opća bolnica" Bugojno.

Od Mahmutovića se oprostila i potpredsjednica Federacije BiH, dr. Melika Mahmutbegović, inače bivša direktorica Doma zdravlja i Medicinskog centra Bugojno.

"S tugom sam primila vijest o iznenadnoj smrti našeg uvaženog primarijusa doktora Ahmeta Mahmutovića. Porodici upućujem izraze najdubljeg saosjećanja uz nadu da će smoći snage da prebrode ovaj, za njih nenadoknadivi gubitak. Dr. Mahmutović ostavio je snažan pečat svojim radom i doprinosom u oblasti zdravstva Gornjevrbaske regije. Ostat će upamćen, ne samo kao ljekar, nego i kao plemenit i hrabar čovjek. Neka mu je vječni rahmet", napisala je Mahmutbegović.

Komemorativni skup će se održati u petak, 10. decembra 2021.godine u 10 sati u prostorijama Doma zdravlja Bugojno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije