Šokantni detalji tragedije u BiH: Ubio dječaka jer se otac nije zaustavio

11
Radiosarajevo.ba
Šokantni detalji tragedije u BiH: Ubio dječaka jer se otac nije zaustavio
Foto:Pixabay / Ilustracija

Fočanska policija koja je jučer tragala za naoružanom osobom koja je na regionalnom putu Foča-Zavait-Čelebići upotrebom vatrenog oružja ubila jednu osobu, nakon višesatne potrage, policija ga je locirala i likvidirala u rejonu Zavaita gdje se skrivao.

Šta je motiv i zbog čega se Borivoje Tešović odlučio da krene da puca po ljudima, za sada nije poznato, ali mještani pričaju da ovakav zločin se ne pamti.

"Sve je krenulo u nedjelju oko 15 časova kada je u Tešović u mjestu Zavait izašao na lokalni put naoružan puškom i zaustavio vozilo. Kada je vozač vidio da stoji na putu i da u ruci ima pušku, on je stao. Tešović je zatim ušao u vozilo i zaprijetio mu puškom i naredio da ga vozi do njegove kuće", piše Srpskainfo.

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Prema njegovim riječima, vozač iz straha ga je odvezao, a Tešović je iz kuće uzeo još jednu pušku i bombu i naredio toj osobi da ga vozi nazad. Ovaj vozač je zatim obavijestio policiju o ovom događaju i veliki broj policajaca je upućen na lice mjesta u potrazi za manijakom.

"Nakon toga, on je opet na lokalnom putu pokušao zaustaviti drugo vozilo. Vozač je bio sa sinom u vozilu i kada je vidio naoružanog čovjeka, prepao se i nije stao nego je pokušao pobjeći. Tešović tada iz puške kreće da puca prema vozilo. Tom prilikom nesretni dječak je pogođen i usmrćen", rekao je sagovornik.

Odmah je o ovom događaju obaviještena policija i na lice mjesta upućene su sve raspoložive policijske snage i pripadnici Jedinice žandarmerije.

"U međuvremenu, stigla je i nova prijava policiji. Jedan od mještana je prijavio da dok je vozio da je primjetio neku barikadu na putu i kada je izašao iz vozila da je skloni, da mu je prišao Tešović sa puškom i naredio da ga vozi prema Čelebiću", rekao je ovaj izvor.

Dodaje da se policija odmah zaputila na to mjesto i da je on lociran u lovačkom domu.

"Policija je blokirala sve ulice i onemogućila mu da pobjegne. Pokušali su pregovarati sa njim i ubijediti ga da se preda, ali je Tešović to odbijao. Oko ponoći on je pokušao da baci bombu na pripadnike žandarmerije, ali su ga oni ubili u tom pokušaju", naveo je ovaj sagovornik.

Mještani sela Zavait i okolnih sela danas su u šoku zbog ovog događaju i ističu da je Tešović navodno imao psihičkih problema, ali da niko nije mogao očekivati da ovako nešto uradi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije