Nakon likvidacije kod Foče: Policija otkrila identitet ubice djeteta

3
Radiosarajevo.ba
Nakon likvidacije kod Foče: Policija otkrila identitet ubice djeteta
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Fočanska policija koja je jučer tragala za naoružanom N. N. osobom koja je na regionalnom putu Foča-Zavait-Čelebići upotrebom vatrenog oružja ubila jednu osobu, nakon višesatne potrage, policija ga je locirala i likvidirala u rejonu Zavaita gdje se skrivao.

U međuvremenu se oglasila i policija čije saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Policijski službenici Policijske uprave Foča su 00:04 časova, u mjestu Čelebići, prilikom lišavanja slobode lica B. T. zbog počinjenog krivičnog djela 'Teško ubistvo', na štetu maloljetnika, a koje je pružalo aktivan otpor pokušavajući aktivirati ručnu bombu prema pripadnicima Jedinica žandarmerije Foča, lišili života lice upotrebom vatrenog oružja.

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Policijskoj upravi Foča je, 14.11.2021. godine oko 17:15 časova prijavljeno da je u mjestu Zavait, opština Foča, nepoznato lice pucalo iz vatrenog oružja, kojom prilikom je smrtno stradalo lice koje se nalazilo u putničkom motornom vozilu.

U toku potrage za izvršiocem ovog krivičnog djela bile su uključene sve snage Policijske uprave Foča i Jedinice žandarmerije, te blokirano područje Čelebića i putna komunikacija prema Pljevljima.

O svemu je obavješten dešurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je na licu mjesta izvršio uviđaj", navodi se u saopćenju.

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba, riječ je o Borivoju Tešoviću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije