Nove informacije o ponoćnoj drami kod Foče

1
Radiosarajevo.ba
Nove informacije o ponoćnoj drami kod Foče
Foto: RAS Srbija/ Hercegovina Moja / SIPA/ Srđan Vukanović

Fočanska policija koja je jučer tragala za naoružanom osobom koja je na regionalnom putu Foča-Zavait-Čelebići upotrebom vatrenog oružja ubila jednu osobu, nakon višesatne potrage, policija ga je locirala i likvidirala u rejonu Zavaita gdje se skrivao.

Ova informacija potvrđena iz Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju za portal Radiosarajevo.ba.

Službenik službe za informisanje Okružnog tužilaštva Trebinje Srđan Vukanović istakao je za RTRS da je policija ubila osumnjičenog za ubistvo dječaka u Foči.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

"Policijski službenici su pokušali da osumnjičenog liše slobode, ali on je prijetio bombom. U policijskoj akciji osumnjičeni je ubijen", rekao je Vukanović.

Podsjetimo, muškarac je pucao na automobil u kojem se nalazilo dijete, a ubistvo se dogodilo u selu Zavait na području općine Foča, dok je slučaj prijavljen policiji jučer oko 17:15 minuta.

Policijska potraga u kojoj su bile uključene sve snage Policijske stanice Foča i trajala je nekoliko sati, a blokirano je bilo kompletno područje Čelebića i putna komunikacija prema Pljevljima.

Na licu mjesta je bio dežurni tužilac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije