Smrt Dženana Memića: Optuženi se izjasnili da nisu krivi

Radiosarajevo.ba
Smrt Dženana Memića: Optuženi se izjasnili da nisu krivi
Ljubo i Bekrija Seferović, optuženi za smrt Dženana Memića, danas su se na Kantonalnom sudu u Sarajevu izjasnili da nisu krivi.

Podsjećamo, oboje su u početku osumnjičeni za ubistvo, ali je kvalifikacija krivičnog djela poslije izmijenjena, pa je sad Ljubo Seferović optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa te za nepružanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, zbog čega je nastupila smrt Dženana Memića, mladića iz Sokolović-Kolonije, a Bekrija Seferović za krivično djelo sprječavanja dokazivanja.

Sud tek treba odrediti početak suđenja u ovom slučaju.

Memić je teško povrijeđen 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži, a, nakon što je u komi proveo sedam dana, preminuo je.

Prve informacije bile su da se radi o saobraćajnoj nesreći, no poslije se govorilo da je riječ o napadu. Otac ubijenog mladića Muriz Memić izrazio je sumnju u ovaj rasplet događaja, ustvrdivši „kako se ništa ne uklapa i kako je njegov sin ubijen šipkom“. Porodica Dženana Memića bila je sigurna da je mladićeva djevojka bila umiješana u slučaj, a prije hapšenja optuženih organizirani su protesti u Sarajevu na kojima se tražilo hitno rješenje ovog slučaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije