Slučaj iz Zenice: Učenik (14) prije dva mjeseca u školu donio bombu, prebačen u drugu ustanovu

Radiosarajevo.ba
Slučaj iz Zenice: Učenik (14) prije dva mjeseca u školu donio bombu, prebačen u drugu ustanovu
Foto: 072info / Škola u Zenici

Naslov i tekst su izmijenjeni 1. juna, u 19.40 sati, nakon analize portala Raskrinkavanje.ba, gdje je navedeno da su objavljene nepotpune i netačne informacije u izvještavanju o incidentu u zeničkoj školi. Izvinjavamo se čitateljima i djelatnicima škole.

Slučaj se dogodio u Osnovnoj školi “Mak Dizdar” u Zenici, kada je učenik donio u školu bombu, kako je pisao portal 072info nepotpuna i netačna informacija u izvještavanju o incidentu u zeničkoj školi.

Utvrđeno je da se radi se o 14-godišnjem učeniku, a koji je bombu dobio od druga na putu do škole, dva mjeseca ranije i prije masakra u beogradskoj školi.

Zbog ovog incidenta intervenisala je i policija, koja je utvrdila da se radi o bombi.

Majke Srebrenice zahvalile Vjosi Osmani: "Ovakav govor pamtit će generacije"

Majke Srebrenice zahvalile Vjosi Osmani: "Ovakav govor pamtit će generacije"

Iz ove škole su naglasili da nije bilo nikakvog “prešutkivanja” incidenta, o kom su obaviještene sve relevantne institucije.

"Pozvana je policija, inspektori MUP-a, Civilna zaštita i predstavnici JU Dom-porodica. Učenik nije imao namjeru da nekoga povrijedi već da nakon škole ode sa svojim drugom na neko mjesto izvan grada gdje bi je bacili", naveli su iz OŠ "Mak Dizdar".

Na kraju je utvrđeno da učenik nije “isključen iz škole”, već je prebačen u drugu ustanovu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije