SIPA uhapsila tri osobe zbog prodaje droge, pronađeni heroin i kokain

Radiosarajevo.ba
SIPA uhapsila tri osobe zbog prodaje droge, pronađeni heroin i kokain
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U akciji "Rubin" koju su na području Unsko-sanskog kantona proveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

"Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Bihaću i Kantonalnog tužilaštva USK, pretreseni su i stambeni objekti, kao i pokretne stvari i osobe na četiri lokacije u Velikoj Kladuši i Cazinu", saopćeno je iz SIPA-e.

Privremeno su oduzeti mobiteli, vaga, oprema za pakovanje i konzumiranje narkotika, određena količina novca, snimač DVR, hard disk i oko 150 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojne droge heroin i kokain.

"Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade biti predate Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona na dalje postupanje. Navedene aktivnosti realizirane su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Granične policije BiH", navode iz SIPA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije