SIPA pretresa objekte u Bijeljini

Fena
SIPA pretresa objekte u Bijeljini
Arhiva/Ilustracija / SIPA
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i službenici Uprave za indirektno oporezivanje danas su, po naredbi Suda BiH, uz pomoć policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, započeli pretrese objekata u Bijeljini.

Ove aktivnosti provode se u okviru akcije kodnog naziva "List 2", s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz o izvršenju krivičnog djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Kako je najavljeno iz SIPA-e, više informacija o današnjim aktivnostima, javnosti će biti dostupno po okončanju pretresa.

Podsjećamo, u okviru ove akcije i akcije Box prošle sedmice slobode je lišeno 30 lica i izvršeni su pretresi objekata na 42 lokacije na području općina Bijeljina, Gradačac, Orašje, Brod, Grude, Posušje Mostar, Čitluk, Široki Brijeg, Sanski Most i Travnik zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije