Lov na dilere u Sarajevu: Policija provela akciju „Kloc“

Radiosarajevo.ba
Lov na dilere u Sarajevu: Policija provela akciju „Kloc“
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga ovog ministarstva u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom u Sarajevu jučer su proveli akciju kodnog naziva Kloc te uhapsili tri osobe.

Kako se navodi u saopćenju MUP-a, uhapšen je M.A., rođen 1983. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela - nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Također je uhapšena K.M., rođena 1992. u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela  - posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga,a  po istom osnovu uhapšen je i B.M., rođen 1982. u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Na osnovu  naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi stanova i drugih objekata koje navedeni koriste na području općina Centar Sarajevo, Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo, kao i ličnim pretresima, pronađeno je i oduzeto:

- 13 paketića s materijom koja asocira na opojnu drogu heroin,
- određena suma novca u različitim valutama koja potiče od preprodaje droge,
- pribor za prepakivanje droge,
- municija za vatreno oružje,
- više mobilnih telefona i
- razne evidencije koje su isti vodili o preprodaji droge.

„Nakon završene kriminalističke obrade, navedena lica će danas, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predata na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu“, navode iz MUP-a i napominju da je i protiv lica K.S., rođenog 1983. i nastanjenog u Sarajevu biti dostavljen izvještaj o gore navedenim krivičnom djelima, „jer se isti trenutno nalazi u ustanovi za liječenje o ovisnosti“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije