Za odbjeglim vozačem tragaju sve policijske agencije u BiH

S. H.
Za odbjeglim vozačem tragaju sve policijske agencije u BiH
Policija još uvijek traga za muškarcem inicijala S. S. koji je sinoć usmrtio dvije djevojke u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Historijskog muzeja u Sarajevu.

Nesreća se dogodila u 21.35 sati kod Historijskog muzeja u Sarajevu. S. S. je u tom trenutku vozio 100 km/h, prošao na crveno te tako usmrtio dvije studentice E. M. (21) iz Bosanske Krupe i S. A. (20) iz Bugojna, nakon čega se udaljio s mjesta događaja.

Na mjestu pogibije svojih kolegica u Sarajevu su se danas okupili studenti i profesori Filozofskog fakulteta u Sarajevu kako bi odali počast stradalim kolegicama.

Na okupljanju je bio i glasnogovornik Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo Irfan Nefić koji je okupljenim novinarima rekao da su policijski službenici obavijestili sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini da tragaju za osobom inicijala S.S.

"On nije pronađen na adresi stanovanja i od tog momenta do sada tragamo za njim. Nismo u prilici da ga privedemo. Još nam je nedostupan, ali trudimo se da to učinimo u saradnji s drugim agencijama u Bosni i Hercegovini", potvrdio je Nefić.

Nefić je dodao da su o odbjeglom vozaču Sanjinu Sefiću uključene sve policijske agencije, uključujući i policiju MUP-a RS-a, Brčko Distrikta, kao i Granična policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije