Objavljeni detalji sinoćnje nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije studentice

Radiosarajevo.ba
Objavljeni detalji sinoćnje nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije studentice
Ministarstvo za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo objavilo je danas izvještaj o sinoćnjoj nesreći u kojoj su život izgubile dvije djevojke. Prenosimo ga u cjelosti.

"Dana 10. oktobra 2016. godine 21.35 sati na kolovozu raskrsnice ulica Zmaja od Bosne i Nulta transverzala, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom na kolovoz su oborene pješakinje A.S. rođena 1995. godine u Bugojnu, gdje je i nastanjena i M.E., rođena 1996. godine u Bihaću, nastanjena u Bosanskoj Krupi. Pješakinje je udarilo putničko motorno vozilo nepoznate marke i reg. oznaka, kojim je upravljao NN vozač, koji se nakon saobraćajne nezgode udaljio s lica mjesta.

Uslijed povreda na mjestu događaja smrtno je stradala pješakinja A.S., što su konstatirali ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja M.E., a ljekarska pomoć joj je ukazana u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš, gdje je tokom ukazivanja ljekarske pomoći preminula u 24.00. Tijela preminulih su prevezena u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Radeći na rasvjetljavanju okolnosti saobraćajne nezgode, na području općine Novo Sarajevo pronađeno je putničko motorno vozilo marke "VW Golf 6", teg. oznake E68-K-928, s vidnim oštećenjima koja odgovaraju oštećenjima nastalim u ovoj saobraćajnoj nezgodi.

Predmetno vozilo je specijalnim vozilom BIHAMK-a prevezeno u garažu Jedinice za saobraćaj, radi potrebnih vještačenja.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je u momentu saobraćajne nezgode pomenutim vozilom upravljao vozač S.S., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji s drugim policijskim agencijama intenzivno tragaju za vozačem S.S.", navodi se u izvještaju.

Nezvanično se saznaje kako je u pitanju muškarac od ranije poznat policiji Sanjin Sejfić koji je 2010. godine učestvovao u tuči ispred kafića na Džidžikovcu gdje je zadobio tjelesne povrede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije