SIPA od jutros 'češlja' migrantski kamp Lipa u Bihaću: U toku je racija - otkriveno šta i koga traže

2
Radiosarajevo.ba
SIPA od jutros 'češlja' migrantski kamp Lipa u Bihaću: U toku je racija - otkriveno šta i koga traže
Foto: SIPA / Policija / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u sklopu operativne akcije "ISTOK SWOT", na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Lipa u Bihaću (u daljem tekstu: Centar) danas provode operativno taktičku radnju "racija" šireg lokaliteta Centra, kojom je izvršeno privremeno ograničenje slobode kretanja unutar Centra.

SIPA obavlja pregled lica, stvari i prostorija u cilju pronalaska lica koja tu nelegalno borave kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika, i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra.

Također želi identificirati organizatore krivičnih djela "Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata", iz člana 189a. KZ BiH i krivičnog djela "Krijumčarenje ljudi", iz člana 189. KZ BiH, kao i drugih krivičnih djela.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

"Racija se provodi u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, te Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Obavještajno bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Kantonalnog tužilaštva USK", otkrivaju iz SIPA-e.

Više informacija bit će poznato po okončanju aktivnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije