Akcije granične policije BiH: U BMW-u krijumčarili migrante, uhvaćeni su

1
Radiosarajevo.ba
Akcije granične policije BiH: U BMW-u krijumčarili migrante, uhvaćeni su
Foto: GP BiH / Vozilo u kojem su bili migranti

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Trebinje 26. novembra uhapsili su državljanina Republike Austrije i državljanina Iraka, nakon što su otkriveni u krijumčarenju dvojice stranih državljana i to državljanina Libije i državljanina Libana.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice u graničnom pojasu na području Gacka i kontrolom vozila BMW, nacionalnih oznaka Austrije.

O događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su nalozima osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba predati Tužilaštvu BiH, dok su vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Istoga dana, pripadnici Jedinice GP BiH Bosanska Gradiška priveli su trojicu državljana BiH jer su u trima vozilima, bh. nacionalnih oznaka, kojima su upravljali, krijumčarili 14 stranih državljana u graničnom pojasu na području općine Srbac.

Radi se o krijumčarenih osam državljana Bangladeša, pet Nepala i jednom državljaninu Pakistana. I o ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH te su pripadnici Jedinice GP BiH Bosanska Gradiška postupali prema njegovim uputama.

Svi strani državljani su, uz prijedlog za protjerivanje stranca s teritorije BiH, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije