Sarajevska policija se oglasila nakon pronalaska ugljenisanog tijela

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija se oglasila nakon pronalaska ugljenisanog tijela
FOTO: Radiosarajevo.ba / Podmetnuli požar u namjeri da prikriju tragove

U sarajevskoj ulici Odobašina u općini Centar je 28. aprila prilikom vršenja uviđaja požara, za koji je utvrđeno da je namjerno izazvan prethodnog dana, u ruševnom objektu pronađeno ugljenisano tijelo NN lica. 

Preduzimajući operativne mjere i radnje, policijski službenici su došli do saznanja da je NN lice zadobilo ubodne rane nanesene oštrim predmetom, usljed čega je smrtno stradalo, a potom zapaljeno.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci.

Na sjednici NSRS usvojene izmjene Zakona o radu kojima se omogućava isplata plaća 'na ruke'

Na sjednici NSRS usvojene izmjene Zakona o radu kojima se omogućava isplata plaća 'na ruke'

Intenzivnim radom na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 16:30 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su identifikovali, pronašli i uhapsili: A. R., rođen 1986. godine u Kaknju, gdje je i nastanjen i F. B., rođen 2001. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 166. (Ubistvo) u vezi sa članom 31. i člana 323. (Izazivanje opće opasnosti) KZ F BiH, te iste predali u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade, dana 29.4.20022.godine, uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima osumnjičeni će biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na potvrđivanju identiteta smrtno stradalog lica, poznatog policijskim službenicima, saopćeno je iz sarajevske policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije