Šokantan preokret u istrazi u Sarajevu: Ubili žrtvu pa sakrili tragove

1
Radiosarajevo.ba
Šokantan preokret u istrazi u Sarajevu: Ubili žrtvu pa sakrili tragove
FOTO: Radiosarajevo.ba / Požar u Sarajevu

Nakon pronalaska ugljenisanog tijela muške osobe u napuštenoj kući u ulici Odobašina u centru Sarajeva, utvrđeno je da je da se radi o nasilnoj smrti, odnosno ubistvu.

Ovu informaciju potvrdio je Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Prema njegovim riječima, istražitelji su do ovih informacija došli zahvaljujući uviđaju koji je obavljen pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

"Intenzivnim radom policajaca došlo se do saznanja o idnetitetu ubijene osobe čije je tijelo zapaljeno s namjernom prikrivanja i uništavanja tragova i dokaza krivičnog djela", pojasnio je Hadžiabdić.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Također, policajci su došli do saznanja da iza svega stoje dvije osobe, koje su u međuvremenu i uhapšene.

"U toku je kriminalistička obrada u službenim prostorijama MUP-a KS, nakon čega će bizi poznato više detalja", zaključio je Hadžiabdić.

Podsjetimo, sinoć je prvo prijavljen požar. Tijelo je naknadno pronađeno, nakon čega je otvorena opsežna istraga te je klupko zločina počeo da se odmotova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije