Sarajevska policija podnijela izvještaj Tužilaštvu KS protiv Zorana Čegara

4
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija podnijela izvještaj Tužilaštvu KS protiv Zorana Čegara
PrtScr / Zoran Čegar

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su 15. februara Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo dostavili službeni izvještaj protiv Z. Č. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 362. stav 1. KZ F BiH (nasilničko ponašanje), na štetu A. F. iz Sarajeva.

Podsjetimo, kako su mediji ranije prenijeli, na snimku kojem se vidi Zoran Čegar, inače načelnik Sektora uniformisane policije FUP te koji je nastao 10. janaura ove godine, može se vidjeti kako je policijsko vozilo blokiralo privatni automobil.

Nakon što je radnik objasnio to Čegaru, on ga je saslušao i zatim fizički napao u prisustvu kolega.

Savez danas odlučuje o imenovanju Sergeja Barbareza na mjesto selektora reprezentacije BiH

Savez danas odlučuje o imenovanju Sergeja Barbareza na mjesto selektora reprezentacije BiH

FUP je također pokrenuo istragu o ovome događaju.

"U tom smislu želimo upoznati javnost da je tragom medijske informacije već pokrenuta interna istraga protiv imenovanih policijskih službenika, a koja će, radi zaštite povjerenja građana u rad Federalne uprave policije, biti provedena u najkraćem mogućem zakonskom roku.

Nakon provedene interne istrage, a u ovisnosti od ishoda iste odgovorne osobe Federalne uprave policije će donijeti odluke u skladu sa svojim nadležnostima", navodi se u saopćenju od ranije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije