Sarajevo: Građani uhvatili lopova i predali policiji

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Građani uhvatili lopova i predali policiji
Arhiv / Ilustracija
Jučer je u ulici Trg solidarnosti u općini Novi Grad Sarajevo došlo do razbojništva, no brzom reakcijom građana - lopov je uhvaćen.

Naime, M.I., rođen 1984. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. stav 1. tačke b. KZFBiH (teška krađa na naročito drzak ili naročito opasan način).

On je pomenutog dana u 12.25 sati u navedenoj ulici, od K.M. iz Sarajeva, otrgnuo zlatni lančić sa vrata, a potom se pokušao udaljiti, no građani su ga uhvatili i zadržali do dolaska policijskih službenika. Prilikom pretresa kod M.I. je pronađen i oduzet otuđeni lančić.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.I. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije