Povrijeđeni šumari od eksplozije mine zadržani na liječenju

N. K.
Povrijeđeni šumari od eksplozije mine zadržani na liječenju
Na lokalitetu Veselski podovi u blizini mjesta Vesela, općina Bugojno dogodila se nesreća prilikom koje je ekplodirala mina, a tom prilikom smrtno je stradao jedan radnik Šumskog poduzeća „Koprivnica“, dok su 2 radnika istog poduzeća povrijeđena.

Ova nesreća dogodila se jučer, a kako su za Radiosarajevo.ba potvrdili u MUP-u SBK-a, dolaskom policijskih patrola na lice mjesta, kao i službenika civilne zaštite, ustanovljeno da je smrtno stradao E.K. rođen 1989. godine iz Bugojna, dok su povrijeđeni N.B. rođen 1980. godine i M.B. rođen 1974. godine iz Bugojna prevezeni vozilima hitne pomoći u Dom zdravlja Bugojno.

Zbog težine povreda prevezeni su dalje u Kantonalnu bolnicu Travnik, a N.B. je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu gdje su zadržani na liječenju.

Podsjećamo, radnici poduzeća na tom lokalitetu vršili su označavanje stabala za sječu, a radi se o lokalitetu zahvaćenim ratnim dejstvima.

U toku su istražne aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je došlo do eksplozije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije