Teško povrijeđeni 21-godišnji rudar iz RMU Breza jutros preminuo

N. K.
Teško povrijeđeni 21-godišnji rudar iz RMU Breza jutros preminuo
Fena / Ilustracija
Amir Avdukić, dvadesetjednogodišnji rudar koji je u nedjelju teško povrijeđen u nesreći koja se dogodila u Rudnik mrkog uglja "Breza", preminuo je jutros.

Kakao su za Radiosarajevo.ba potvrdili u RMU Breza, on je preminuo u devet sati u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Podsjećamo, mladi rudar iz Breze teško je povrijeđen u rudarskoj nesreći, koja se desila u Rudniku mrkog uglja „Breza“, u nedjelju rano ujutro.

Rudar Amir Avdukić (21) nastradao je nakon eksplozije u hodniku jame. Bio je smješten na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, gdje su se ljekari borili za njegov život. 

Direktor RMU Breza Ćamil Zaimović potvrdio je da se nesreća desila u trećoj smjeni, i da su nadzorne službe obavlile uviđaj.

Zaimović je rekao da je prostorija u kojoj je nastradao rudar bila prozračna, sa svježim zrakom, te nije bilo potrebe za upotrebom samospasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije