Rano jutros počeli pretresi na 19 lokacija: Policija nastavila operativnu akciju META 2

0
Radiosarajevo.ba
Rano jutros počeli pretresi na 19 lokacija: Policija nastavila operativnu akciju META 2
Foto: MUP ZDK / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

U nastavku operativne akcije "META 2" Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), rano jutros započeti pretresi na 19 lokacija na području Zeničko-dobojskog kantona.

Kako se doznaje, istovremeni su počeli pretresi na 16 lokacija na području Kaknja i na tri lokacije na području Zavidovića.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva "META 2", koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na hapšenje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH, "Teške krađe" iz člana 287.Krivičnog zakona Federacije BiH i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Novi nemiri: Deseci uhapšeni tokom protesta u američkim kampusima

Novi nemiri: Deseci uhapšeni tokom protesta u američkim kampusima

Aktivnosti u okviru akcije "META 2" se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici, Kaknju i Zavidovićima.

"Tokom dana po okončanju naznačenih aktivnosti moći ćemo potvrditi više informacija o rezultatima akcije", navode iz MUP-a.

Podsjetimo, u julu ove godine je u sklopu akcije "META 2" uhapšeno 15 kakanjskih policajaca koji su omogućavali pojedincima, koji su također bile meta ove akcije, neometan prevoz i prodaju nezakonito eksploatisanog uglja na području općina Kakanj, Visoko, Ilijaš, Breza i drugim općinama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije