Racija po kafanama zbog pandemije: U jednoj bilo sto ljudi...

Radiosarajevo.ba
Racija po kafanama zbog pandemije: U jednoj bilo sto ljudi...
Foto: Banjaluka.info / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka u subotu su uočili da jedan ugostiteljski objekat, u vlasništvu T.S. iz Banja Luke, radi poslije radnog vremena, a onda su utvrdili i da je u njemu bilo oko sto osoba, čime je prekršena Odluka Republičkog štaba za vanredne situacije.

"Obavještena je komunalna policija, koja je preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Obaviještena je Republička uprava za inspekcijske poslove.

O svemu je obavješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije", saopćili su iz PU Banja Luka.

No, posla zbog kontrole kafana usljed pandemije imali i u Laktašima

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši i sanitarni inspektori su jučer na području ovog grada izvršili operativno – taktičku radnju „Racija“ u tri ugostiteljska objekta. Cilj je bio kontrola poštivanja propisanih mjera u vremenu pandemije koronavirusa.

"U dva ugostiteljska objekta utvrđene su nepravilnosti u pogledu prekršene odredbe Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uputstva Instituta za javno zdravstvo RS i Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije. Shodno tome, slijedi izricanje sankcija od strane nadležnih organa", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije