Policija provjerava snimak na kojem je Siniša Ilić na "korona partyju"

Srna
Policija provjerava snimak na kojem je Siniša Ilić na "korona partyju"
Facebook / Siniša Ilić na "korona partyju"

Policijska uprava Zvornik povjerit će autentičnost snimka sa slavlja kojem je u vrijeme vanrednog stanja prisustvovao zamjenik ministra civilnih poslova BiH Siniša Ilić da bi utvrdila činjenično stanje, rekao je Srni portparol ove uprave Miljan Bobar.

Bobar je pojasnio da će se obaviti provjera i utvrditi činjenično stanje te eventualna odgovornost učesnika slavlja radi dokumentovanja navedenog događaja.

On je naglasio da policija nije dobila zvaničnu prijavu za ovaj događaj nego pokreće provjeru na osnovu medijskih natpisa i objavljenog snimka.

Na društvenim mrežama i u pojedinim medijima pojavio se snimak slavlja zamjenika ministra civilnih poslova u Savjetu ministara Siniše Ilića, kojem je prisustvovala veća grupa ljudi i čime je prekršena zabranu okupljanja i mjere zaštite u vrijeme vanrednog stanja uvedenog s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa.

Vojin Mijatović: Još jedan "Korona-party" u BiH, hitno smijeniti Sinišu Ilića

Dok traje borba za ljudske živote, bahata vlast pravi korona pijanke. Ja sam 2017. dao ostavku na poziciju koju obavlja ovaj Stevandićev jastreb, zbog lošeg stanja u zemlji, a on upravo pokazuje da nije dostojan da bude zamenik ministra civilnih poslova BiH.

Podsjetimo, i potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović je za Radiosarajevo.ba, govorio povodom snimaka u javnosti na kojima se vidi grubo kršenje mjera socijalne distance od strane zamjenika ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Siniše Ilića.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije