Vojin Mijatović: Nakon Hodžića i "Maline", podnio sam novu krivičnu prijavu

A. S.
Vojin Mijatović: Nakon Hodžića i "Maline", podnio sam novu krivičnu prijavu
Foto: Radiosarajevo.ba / Mijatović podnio novu prijavu

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, nakon što je jučer podnio krivičnu prijavu protiv Privrednog društva "HF Srebrena malina" doo Srebrenica i Fikreta Hodžića, zbog, kako je rekao za Radiosarajevo.ba, što se ostvarili finansijsku korist od sredstva građana BiH i poreznih obveznika svih građana naše države, jutros je podnio novu krivičnu prijavu.

Vojin Mijatović: Podnio sam krivičnu prijavu protiv Hodžića i "FH Srebrena malina"

Kao što sam i najavio danas smo podneli krivičnu prijavu protiv Privrednog društva " HF Srebrena malina" doo Srebrenica i Fikreta Hodžića, odgovornog lica u istom privrednom društvu. Pričao mi je svojevremeno jedan prijeratni hodža, a poratni menadžer, maher svih tranzicija, kako su "dok je bilo najteže" on i njegovi ahbabi organizirali razna bosanska sijela po Njemačkoj i široj dijaspori.

Mijatović je ispunio obećanje koje je dao jučer i krivične prijave podnio protiv Radovana Viškovića, predsjednika Vlade RS i komandanta Štaba za vanredne situacije u RS te Branislava Zeljković, v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS.

"Višković je odobrio kupovinu pokretne bolnice u iznosu većoj od 4,2 miliona maraka. Nabavka je preuranjema, nepotrebna, urađena pod sumnjivim okolnostima. Na koji način je proveden postupak, te pitanje ko je dobavljač su pitanja koja zanimaju javnost. Prvo je bilo najavljeno da će koštati 3,6 miliona KM, pa je kasnije povećana za PDV. Postavlja se i pitanje da li smo kupili ili oteli bolnicu? Ova bolnica nije uopšte trebala", kazao je Mijatović za Radiosarajevo.ba, dodajući da je krivičnu prijavu podnio Okružnom tužilaštvu Banja Luka. 

Mijatović podnio novu prijavu - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba : Mijatović podnio novu prijavu

S druge strane, Mijatović kaže da je Zeljković sve ovo odobrio, iako je znao da je sve ovo nezakonito.

"Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS.donio je odluke kojim se troše budžetska sredstva i zaključio pravni posao o kupovini bolnice bez provođenja postupka propisanog zakonom", dodao je potpresdsjednik SDP-a za naš portal. 

Nezvanično, bolnicu je Institutu za javno zdrastvo RS prodala firma iz Bratunca.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije